İŞKUR Bolvadin'de Kariyer Günü Düzenledi

Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine yönelik kariyer günü etkinliği düzenledi.

Bolvadin MYO konferans salonunda düzenlenen kariyer günü etkinliğine Afyonkarahisar'dan çok sayıda firma katıldı.

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Karakaya da yılın son kariyer günü programını Bolvadin Meslek Yüksek Okulunda yaptıklarını belirtti.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinlikte öğrencilere bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Buradaki kariyer gününde öğrencilere hayatlarında yaşayacakları doneleri göstermeye çalıştık. Ayrıca açmış olduğumuz stantlarla ve yüksek istihdam sağlayan firmaları buraya da davet ettik. Hem kendilerini buradaki öğrencilere tanıtmalarını ve hem de kendi insan kaynaklarına cv toplamalarına yardımcı olduk. Çok yararlı bir kariyer günü etkinliği olduğunu düşünüyorum. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

- "Öğrencilerimiz için çok verimli geçti"

Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayhan da İŞKUR'la ortaklaşa düzenledikleri kariyer günü etkinliğinin çok verimli geçtiğini söyledi.

Kayhan, Bolvadin Meslek Yükse Okulunda 15 bölüm 21 programları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz arasında sosyal programlarda okuyanlar var. Büro yöneticiliği, yönetici asistanlığı, pazarlama, dış ticaret, bankacılık ve sigortacılık gibi. Aynı zamanda doğalgaz, iklimlendirme, mobilya ve dekorasyon, elektrik, makine ve mekatronik gibi teknik alanlar var. Bu tip programlar hem öğrencilerin sektördeki firmalarla iş birliğini artırıyor. Hem de onların akademik gelişimine katkı sağlıyor. İŞKUR İl Müdürlüğümüz de bu konuda bizlere önemli bir paydaşlık gösterdiler. Öğrencilerimiz, Afyonkarahisar'da istihdam sağlayan stantları ziyaret ettiler. Kariyer gününe katılan pek çok akademisyenlerle öğrencilerin diyalogları bizleri fazlasıyla memnun etti. Öğrencilerimizin bundan sonraki kariyer planlamalarında ve istihdamlarında önemli yer alacağını ümit ediyoruz."

Etkinliğe, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayhan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA