'Düyun-U Umumiye' Binası Türkoloji Araştırmaları Merkezi Oldu

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 2005 yılında satın alınarak tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Kısacıkzade Konağı, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi olarak yaşamaya devam ediyor.

Osmanlı döneminde vergilerin toplandığı, “Düyun-u Umumiye Binası” olarak da hizmet veren ve bu nedenle mimari olduğu kadar sosyal ve politik öneme de sahip olan Kısacıkzade Konağının, tarihi ve kültürel misyonuna uygun olarak hizmetini sürdürmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Kısacıkzade Konağı Danışma Kurulu ATO’da toplandı.

Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Deniz Abik, Prof. Dr. Fatma Çevik, Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Bedri Aydoğan, Akdeniz Türk Alman İşadamları Derneği Başkanı Teyfik Kısacık, ATO Eski Meclis Üyesi Gürcan Gül, ATO Başkanı Atila Menevşe ve ATO Genel Sekreter Yardımcısı Av. Barış Gökhan Topal’dan oluşan kurul, konağın tarihinin günümüz kuşaklarına yansıtılması ve Adana’nın sosyal ve kültürel yaşamına aktif katkı sunması için değerlendirme ve önerilerde bulundu.

Toplantıda, Kısacıkzade Konağı’nda 2017 yılı sonuna kadar düzenlenecek etkinlikler değerlendirilirken, her hafta çarşamba günü saat 15.30’da düzenlenen, katılımcıların da soru ve bilgileriyle katıldıkları, 15 Haziran 2015’ten bugüne kadar 80 etkinliğe ev sahipliği yapan konağı, üniversite - Adanalı birlikteliğinin kurulduğu bir mekan konumuna getirdiği belirtildi. Konağın bu özelliğiyle halkın ve kentin birçok sorununun da gündeme getirildiği, çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir platforma dönüştüğü vurgulandı.
Kaynak: İHA