Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmete Açıldı

Anamur ilçesinde, Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hizmete açıldı.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, açılışta yaptığı konuşmada, ilçede yaşayan çiftçilerin hayalini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Çiftçilerin artık çok kaliteli ürün üretip, daha fazla kar elde edeceklerini belirten Sarı, ''Çiftçilerimiz yıllardır en yakın ilçelerden daha düşük fiyata ürün satmaya artık dur diyecektir.'' dedi.

Sarı, şunları kaydetti:

''Tarımın doğasından kaynaklanan nedenlerle üretici üretimden pazarlamaya kadar geçen süreçte çeşitli risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Tarımda riskleri azaltmanın ve sektörü güçlü hale getirmenin bir yolu ise üreticilerin örgütlenmesidir. Örgütlenmenin temelinde tarımsal kalkınma kooperatifi oluşturulmalıdır. Tarımsal kalkınma kooperatifi çiftçilerin ekonomik haklarını korumak ve daha fazla kar elde etmeleri için kurulmuştur. Bu kooperatif hem üreticiye hem tüketiciye rahat bir nefes aldıracaktır. Tüm çiftçilerimizin kooperatifimize üye olup destek olmaları bu ilçenin kalkınmasına vesile olacaktır."

Açılışa, yönetim kurulu üyeleri Ali Oktan, Ali Ufuk Yılmaz, Talat Yılmaz, Atilla Yalçın, Mustafa Gürüz, Nebi Demir ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA