Canik T Tipi Cezaevi İnşaatı

Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen T tipi yeni cezaevi inşaatının son aşamaya geldiği belirtildi.

Canik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Osman Genç'in kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı süren cezaevi inşaatında incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, inşaat hakkında yetkililerden bilgi alan Genç'in görüşlerine yer verilerek yeni cezaevinin 2018 yılının şubat ayında tamamlanacağı vurgulandı.

Genç, açıklamada, Samsun'un önemli bir problemini çözüme kavuşturduklarını belirterek, "8 yıllık çaba sonucunda gerçekleşen yeni cezaevinin tamamlanması ile hem şehrin önemli bir problemi çözülecek hem de Samsun yeni bir cezaevine kavuşacak. Samsun için önemli bir hizmet yaptığımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Cezaevinin 16 dönümlük bir alanda yapıldığını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 50 yıldan beri bölgemizde bulunan mevcut cezaevi, 1967 yılında yapılmış ve ömrünü tamamlamış bir cezaeviydi. 8 yıllık çalışmamızın sonucunda yeni cezaevi için Çatkaya Mahallesi'nde önce yer tespiti yapıldı, sonra bu alan mera niteliğinden çıkarıldı ve Adalet Bakanlığı tescil etti. Bu süreci yaşamamızın ardından kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında yaptığımız çalışmayla Samsun modern bir cezaevine kavuşuyor. Mevcut cezaevinin kentsel dönüşüm kapsamında taşınan ilk cezaevi olacak. Canik'te Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Bu önemli bir dönüşümdür. Yeni cezaevi TOKİ tarafından tamamlanıp Adalet Bakanlığına teslim edilecek. TOKİ ilk defa cezaevi yapmaktadır. O da bizim projemizle hayata geçmiştir. Eski cezaevinin yerine yapılacak konutlarla Canik modern bir yaşam alanına daha kavuşacak."

Genç, 16 bin metrekarelik alanda 800 kişi kapasiteli planlanan T Tipi Cezaevinin yüksek güvenlikli olacağını, proje kapsamında jandarma binası ve mahkumlar için 750 metrekarelik atölye binası, açık ve kapalı 5 bin 500 metrekare misafirhane, ziyaret amacıyla cezaevine gelecek mahkum yakınları için 650 metrekarelik ziyaretçi binası bulunacağını bildirdi.

Kaynak: AA