Azeri Milletvekili Ganire Paşeyeva Bafra'da Konferans Verdi

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva, Samsun'un Bafra ilçesinde Bafra Türk Eğitim-Sen’in organize ettiği "Türk Dünyasının sorunlarının çözülmesinde Türk aydınların rolü" konulu konferans verdi.

Paşayeva Bafra Belediye Kültür Merkezi’ndeki konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş ülke olduğunu söyledi.

"Biz kendi Türklüğümüzü bilmezsek, biz kendi tarihimize sahip çıkmazsak yok olur gideriz" diyen Paşayeva, şöyle devam etti:

"Avrupa Konseyi binasının yanında Avrupa Mahkemesinin birkaç metre yakınında PKK terör örgütünün kampları kurulmuş. Ben bazı Avrupalı milletvekili arkadaşlarımıza şunu söyledim. Neden bunlara izin veriliyor? 'Ne yapalım gelip fikir ve düşüncelerini söylüyorlar.' dediler. 30 binden fazla Türkiye'de, Anadolu'da insanı katletmiş, insanın hayatını almış bir terör örgütüne burada neden izin veriyorsunuz."

Konferansın ardından, Ganire Paşayeva’ya, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Daha sonra Paşayeva,yazdığı kitapları imzalayarak okurlarına dağıttı.

Konferansa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, CHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türk Eğitim-Sen Başkanı Hakan Eroğlu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA