Alaşehir'de Doktora Darp İddiası

Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktorun hasta yakınlarınca darp edildiği iddiası üzerine basın açıklaması düzenlendi.

Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamada Manisa Tabipler Odası Başkanı Semih Bilgin, Acil Serviste görevli Dr. Abdurrahman Doğan'ın darp edilmesini kınadıklarını söyledi.

Ambulans talepleri ile ilgili çıkan bir aksaklıktan dolayı hiç alakası olmamasına rağmen doktorun sorumlu tutulduğunu ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Hasta yakınları Acil Servisimiz önünde barbarca meslektaşımızı darp etmişlerdir. Arkadaşımıza geçmiş olsun derken sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kayıtlara bakıldığında günde 30 sağlık çalışanı, sözlü ve fiziksel şiddete mağdur kalıyor. Bakılan hasta sayısını beş kat arttığı ve buna karşın sağlık personelinin 1,5 kat arttığı bu dönüşüm sürecinde, bir taraftan beklentilerin sürekli yüksek tutulması, diğer yandan sağlık çalışanlarının özellikle de hekimlere yönelik değersizleştirici tutum ve davranışlar şiddete zemin hazırlanmıştır. Sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmayan sağlık personeli yoktur."

- Olay

Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinde dün gece geç saatlerde görev yapan Dr. Abdurrahman Doğan'ın, hasta yakını A.G tarafından darp edildiği iddia edildi.

Doğan'ın suç duyurusuna bulunması üzerine A.G polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri ardından savcılığa çıkarılan A.G savcılıktaki ifadesi ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: AA