AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven Açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "Ülkede ne zaman gezi olayları çıktı. 17-25 Aralık darbe girişimi geçekleştirildi. 6-7 Ekim olayları ve arkasından da 15 Temmuz yaşandı. Doların ve enflasyonun da ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. Burada dolar ve döviz üzerinden bir oyun gerçekleştiriliyor." dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasındaki toplantıya Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ile İl Yönetim Kurulu üyesi Fatma Erdoğan katıldı.

Yurdunuseven, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisini çok önemsediklerini belirterek, ekonominin ülkenin en önemli konuları arasında olduğunu söyledi.

Gezi olayları öncesinde ülke ekonomisinin çok iyi noktaları geldiğini belirten Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"Faizlerde yüzde 4.5'a kadar inmişti. Enflasyonda 7,4'dü. Fakat ülkede ne zaman gezi olayları çıktı, 17-25 Aralık darbe girişimi geçekleştirildi, 6-7 Ekim olayları ve arkasından da 15 Temmuz yaşandı, doların ve enflasyonun da ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. Burada dolar ve döviz üzerinden bir oyun gerçekleştiriliyor. Bu oyunlara her zaman karşı çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gerçekleştirdiği adımlarda bunu gösteriyor. Ekonomik çalışmalarla bunun önünde geçmek için çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Darbe girişiminin ardından kurda manipülasyon yapılmış ve örtülü ambargonun uygulandığı bir döneme girilmişti. Fakat Türkiye'nin teslim olmayacağını 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız ve milletimizle gösterdik. Hatta bazı derecelendirme kuruluşları kredi notumuzu yükseltmişti. Bazı derecelendirme kuruluşları da notumuzu düşürmüştü. Bize göre bunun hiçbir önemi yok. Türkiyemiz özellikle son dönemde mali politikalarıyla yükselmeye ve dünyanın güçlü bir ülkesi olmaya devam edecektir."

Kaynak: AA