'20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'

'TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü' bu yıl Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve gazeteci, yazar Doğan Hızlan'a takdim edilecek.

"20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali" kapsamında verilen "Onur Ödülü: Işık Saçan Apollon"a Necip Sarıcı değer bulundu.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında 20'inci kez düzenlenen "Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali"nin geleneksel onur ödülü ve "TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülleri", festivalin 20'inci yıl kutlamasında sahiplerini bulacak.

Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen festivalde, "Onur Ödülü :Işık Saçan Apollon" bu yıl Necip Sarıcı'ya verilecek.

Sarıcı'nın yapımcılığını üstlendiği, Metin Erksan filmi "Kuyu", Sarıcı'nın yanı sıra filmin oyuncularından Demir Karahan'ın da katılımıyla festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

TÜRSAK Vakfı'nın kültüre ve sanata katkılarıyla fark yaratan isimleri onurlandırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği "TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü" ise bu yıl Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve gazeteci, yazar Doğan Hızlan'a takdim edilecek.

Ödüller, 4 Aralık'ta Soho House Istanbul Big Room'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.
Kaynak: AA