Venezuela Ulusal Petrol Şirketinin Yöneticiliğine Asker Atandı

Devlet Başkanı Maduro, devlete ait petrol şirketi PDSV'nin başına Ulusal Muhafızlar'ın komutanlarından Tümgeneral Quevedo'yu getirdi.

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ulusal petrol şirketi PDSV'nin üst düzey yöneticiliğine asker atadı.

Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Ulusal Muhafızlar'ın komutanlarından Tümgeneral Manuel Quevedo'nun PDSV'nin yönetim kurulu başkanlığına getirildiği belirtildi.

Quevedo, ABD'nin Stanford Üniversitesinde eğitim almış mühendis olan mevcut yönetici Eulogio Del Pino'dan görevi devralacak.

Maduro, 2013 yılında iktidara geldiğinden bu yana çok sayıda yüksek rütbeli askeri kilit görevlere getirdi. Maduro, daha önce İçişleri ve Ulaştırma bakanlığı ile Kabine Müsteşarlığına askerleri atamıştı.

Öte yandan PDSV'deki görev değişimi, şirketin kapsamlı yolsuzluk soruşturmasından geçtiği döneme denk geldi. Soruşturma kapsamında yıl başından bu yana yaklaşık 60 kişi gözaltına alınmıştı. Geçen hafta PDSV'nin ABD'deki birimi Citgo'nun 6 yöneticisi tutuklanmıştı. Yöneticilerden 5'inin ABD vatandaşlığı bulunuyordu.

Dünyada ham petrol fiyatlarının düşük seyretmesi nedeniyle mali darboğaz yaşayan ülkenin dış borcu 120 milyar doları aşmış durumda.

Merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Takas ve Türevler Birliği, 17 Kasım'da yaptığı oylamada, dış borç yükümlüğünü yerine getirmediği gerekçisiyle Venezuela hazinesinin ve ulusal petrol şirketinin "temerrüde düştüğüne" karar vermişti.
Kaynak: AA