Van'da Görüntü Ve Ses Kirliliğine İzin Verilmeyecek

Van Büyükşehir Belediyesi, mahalle aralarındaki ruhsatsız demir doğramacılar, marangoz atölyeleri ve inşaat malzemecilerini şehir dışına taşımak için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce aldığı karar doğrultusunda şehir içinde ses ve görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız iş yerleriyle ilgili çalışma başlatmıştı.

Bu kapsamda şehir içinde bulunan demir doğrama, marangoz, hurdacı ve inşaat malzemesi satış yerleriyle ilgili zabıta denetimde bulundu.

Yaşanabilir bir kent için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla harekete geçildiğini söyledi.

Şehir içinde görüntü ve ses kirliliğine neden olan ruhsatsız iş yerlerinin belirlendiğini aktaran Barut, "Demir doğramacı, marangoz, hurdacı, mermerci ve inşaat malzemesi satan yerlerle ilgili çalışma başlattık. Ekiplerimiz ruhsat denetimi çalışmalarına ilk olarak demir doğramacılarla başladı. Ruhsatı olmayan yerler hakkında tutanak tutularak dükkanların boşaltılması için 15 günlük süre tanındı. Bu süre zarfında dükkanlar boşaltılmazsa mühürleme ve ticaretten men işlemleri başlatılacak." diye konuştu.

Kaynak: AA