'Türkiye Ve Bangladeş Afetlerle İlgili Deneyimlerini Paylaşabilir'

Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Chowdhury:'İki ülke doğal afetlerle ilgili bilgisi ve deneyimini birbiriyle paylaşabilir'.

Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mufazzal Hüseyin Chowdhury, Bangladeş ve Türkiye'nin doğal afet konusunda uzmanlıklarını ve deneyimlerini paylaşabileceğini kaydetti.

Chowdhury, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200'den fazla nehir bulunan Bangladeş'in, kasırga ve sel gibi afetler konusunda oldukça deneyimli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin de deprem konusunda önemli deneyimlere sahip bir ülke olduğuna işaret eden Mufazzal Hüseyin Chowdhury, "İki ülke doğal afetlerle ilgili bilgisini ve deneyimini paylaşabilir." dedi.

Depremlerin engellenemeyeceğini fakat güvenlik önlemleriyle verdiği hasarın azaltılabileceğini belirten Chowdhury, Türkiye'de eğitim almak üzere Bangladeş'ten bir ekip gönderileceğini ve Türk uzmanların da Bangladeş'i ziyaret edebileceğini söyledi.

Mufazzal Hüseyin Chowdhury, Şanlıurfa'da Suriyelilerin kaldığı kampa yaptığı ziyaretle ilgili, buranın 26 bin kişiye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Suriyelilerin kampta eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalandığına işaret etti.

Türkiye-Bangladeş ilişkilerine değinen Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Chowdhury, ülkesinin Türkiye ile her zaman çok iyi ilişkileri olduğunu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bangladeş'i ziyaret etmesinin beklendiğini kaydetti.

Chowdhury ve beraberindeki heyet, Türkiye ziyareti çerçevesinde, Ankara'da Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından kabul edilmiş ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını ziyaret etmişti.

Mufazzal Hüseyin Chowdhury ayrıca Şanlıurfa'yı da ziyaret etmişti.
Kaynak: AA