Sapancada Tarık Minkari Karikatür Sergisi Açıldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan Kırkpınar Karikatürlü Ev'de Prof. Dr. Tarık Minkari'nin karikatürlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen sergi açılışı öncesi Tarık Minkari'nin biyografisini anlatan slayt gösterisi yapıldı.

Tarık Minkari'nin kızı Füsun Minkari, Türkiye genelinde 10 tane Karikatürlü Ev bulunduğunu ve bunun mutluluk verici olduğunu söyledi.

Babasının çok meraklı, gülmeyi ve güldürmeyi seven bir insan olduğunu belirten Minkari, "Babam cerrahtı ancak çok meraklı, gülmeyi seven ve çok güldüren bir insandı. Onun bu hali tüm arkadaşlarını karikatür yapmaya yönlendiriyordu. Kitaplar dolusu karikatürleri var. Bu karikatürlerin orijinalleri evde ve çerçeveli haldedir. Kırkpınar Yaşam Merkezi Karikatürlü Ev çok güzel bir mekan." diye konuştu.

Açılışın ardından Karikatürlü Ev'lerin kurucusu karikatürist Kamil Masaracı ve Ercan Akyol, çocuklarla birlikte karikatür portre çalışması yaptı.

Prof. Dr. Tarık Minkari'nin karikatürlerinin yer aldığı sergi, Kırkpınar Karikatürlü Ev'de 26 Kasım - 6 Aralık'ta ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA