Ormancılık Bölümü Öğrencileri Sahaya İndi

Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gölcük Orman İşletme Şefliğinin üretim sahalarına düzenlenen uygulama gezisine katıldı.

Ormancılık Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Akça, bölümde görev yapan Öğretim Görevlisi Doğan Akdemir ile Gölcük Orman İşletme Şefi Muhammed Şayin ve işletme çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ormancılık ile ilgili bilgileri yerinde öğrenme fırsatı buldu.

Öğrenciler uygulama gezisinde üretim sahalarında, damgalama, kesim işlemleri, üretilen orman emvalinin boylanması, sınıflandırılması ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi gibi meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri birçok konuda bilgi edindiler.

Arazi çalışmalarının ardından Gölcük İşletme Şefliği binasını ziyaret eden öğrenciler, kendilerine verilen yemek ikramı eşliğinde işletme şefi ve işletmede görev yapan orman muhafaza memurları ile gelecekte yapacakları meslek üzerine sohbet gerçekleştirdi.

Kaynak: AA