ORAN Kalkınma Ajansı Sivas'ta Toplandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) yönetim kurulu toplantısı Sivas'ta gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yozgat Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç, Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ile diğer ilgililer katıldı.

Yurtnaç, toplantıda yaptığı konuşmada, kalkınma ajansının hem kamu kurumlarına hem de ildeki ekonomi potansiyeli olan KOBİ'lere destek veren bir teşkilat olduğunu belirtti. Bu fikir çerçevesinde Sivas, Yozgat ve Kayseri'de çalışmalar yürüttüklerini aktaran Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Sivas'ta 'Maden Kenti Zirvesi' yapıldı. Yozgat Sarıkaya'da bulunan Roma Hamamı'nın dünya gündemine çıkartılması için bir heyet İngiltere'ye gitti. Kayseri'de de 'Kentimi Tanıtıyorum Gönüllüyüm' projesi kapsamında çalışmalara destek veriliyor. Tabi bu çalışmalarda projelerin doğru yönlendirmesini istiyoruz. Kamuoyunda daha kapsamlı yansıyacak şekilde çalışmaların yapılması için arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor.

Burada unutmayacağım bir kesim var ki onlar da KOBİ'ler. KOBİ'leri desteklemek gerekiyor. Kayseri'nin ekonomik şartları daha iyi durumda ama Sivas ve Yozgat'ın özellikle istihdam konusunda çalışmalar yapması gerekiyor. ORAN ve buna benzer ajanslar da bu tür çalışmaları destekleyerek bölgelerin kalkınmasına ve bölgeler arasındaki dengesizliğin ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz."

Vali Kemal Yurtnaç'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: AA