Lise Öğrencilerinin Üniversite Tanıtım Gezisi

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel: 'Lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizi tanıtım gezilerine göndererek tercih edecekleri üniversiteleri ve kentleri tanımalarını ve bilinçli tercih yapmalarını istiyoruz. Bu geziler onlar için hem moral hem de güzel bir anıya vesile olacak'

Tunceli'de lise son sınıfta eğitim gören öğrenciler, üniversiteleri tanımaları amacıyla Valilik organizasyonuyla İzmir, Ankara ve İstanbul'a gönderilmeye devam ediliyor.

23 Kasım'da 68 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan ilk kafileyi İstanbul'a gönderen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, bugün de 70 öğrenci ve 4 öğretmeni İzmir, 86 öğrenci 3 öğretmen ve Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya'dan oluşan kafileyi İstanbul'a gönderdi.

Tunceli Valiliği önünde öğrencilerle bir araya gelen Sonel, bir süre sohbet etti.

Tunceli merkez ve ilçelerinde lise son sınıfta okuyan 600 öğrenciyi kafileler halinde isteklerine göre Ankara, İzmir ve İstanbul'a göndermeye devam edeceklerini belirten Sonel, "Sizlerin sorunlarınızın çözümü bizim için her zaman ilk sırada gelir. Sizlerin iyi bir eğitim alması, mutlu ve sorunsuz bir öğrencilik dönemi yaşaması için her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Yeter ki siz iyi üniversitelerde okuyarak mutlu olacağınız mesleğe adım atın." dedi.

4 günde 224 öğrenciyi İstanbul ve İzmir'e gönderdiklerini ve kalan 5 kafilenin planlanan süre içinde kısa bir sürede üniversite tanıtım gezilerine gönderileceğini vurgulayan Sonel, şunları söyledi:

"İlimiz eğitimle anılan bir kent. Bu başarının devamı için Tunceli Valiliğimiz, Tunceli Belediyemiz ve ilgili tüm kurumlar hep birlikte çalışarak eğitim kurumlarımıza, öğrencilerimize destek veriyoruz. Tespit ettiğimiz sorunları çözmek için anında işlemler yapıyoruz. İlimizin eğitimdeki başarısı bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz, ilimizi kalıcı olarak eğitimle anılan marka bir kent haline dönüştürmek. Lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizi tanıtım gezilerine göndererek tercih edecekleri üniversiteleri ve kentleri tanımalarını ve bilinçli tercih yapmalarını istiyoruz. Bu geziler onlar için hem moral hem de güzel bir anıya vesile olacak."

Kaynak: AA