Kumluca'da Dilencilik Operasyonu

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kontrollerde şehir merkezinde dilencilik yapan bir kişiyi, yakaladı.

Kumluca Belediyesi zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kontrollerde Merkez Mahallesi Çarşı içi sokakta sağır, dilsiz ve yürüme engelli bir kişinin dilencilik yaptığı ihbarı üzerine kontrol gerçekleştirdi.

Adının S.A. olduğu öğrenilen dilenci, kontrolleri yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.

Belediye binasına geldiğinde dilencinin kendini ifade edebildiği ve herhangi bir yürüme engelinin bulunmadığı anlaşıldı.

Zabıta ekipleri tarafından üzerinde bulunan paralara tutanakla el konulan S.S, çalışmak için iş aradığını ancak bulamayınca bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Turgut, zabıta olarak dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerin sürdüğünü, bu kapsamda kendilerine yapılan ihbarda ilçe merkezinde sağır, dilsiz ve yürüme engelliyle dilencilik yapan bir kişi olduğunu bildirildiğini söyledi.

Ekiplerin yaptığı denetimlerde yakalanan kişinin gerçekte herhangi bir engelinin olmadığının ortaya çıktığını ifade eden Turgut, "Halkımızın duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere karşı çalışmalarımız sürecek. Halkımızdan isteğimiz bu kişileri gördüklerinde zabıtaya ihbarda bulunsunlar." dedi.

Kaynak: AA