Kırşehir'de Asfalt Çalışması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, bu yıl içerisinde il merkezine bağlı köylere 47 kilometre asfaltlama yapıldığını söyledi.

Valilik Konferans Salonunda yapılan, Köylere Hizmet Götürme Birliği kasım ayı meclis toplantısında konuşan Vali Şentürk, birlik aracılığıyla köylerdeki birçok eksikliğin ve ihtiyacın giderildiğini ifade etti.

Asfaltlama, içme suları, kilit parke ve altyapılara yönelik faaliyetler ile köylerin daha yaşanabilir hale geldiğini hatırlatan Şentürk, şunları söyledi:

"İl Özel İdaremizin yatırım bütçesi 24 milyon, diğer ödeneklerden gelen 11 milyon lira ile birlikte ciddi bir meblağ oluyor. Bütçemiz ile köylerimize çok güzel hizmetler yapacağız. Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi ile birlikte hesaplandığında bu miktarın 40 milyon liranın üzerine çıkacağına eminim. Bu sene asfalt plenti alarak sıcak asfalt çalışmasına başladık. Gümüşkümbet köyümüzün yoluna 10 kilometre civarında sıcak asfalt attık. Kırşehir merkez bölgesindeki köylere toplam 47 kilometre asfaltlama yapıldı. Köylerdeki su depolarımız çok sağlıklı değildi, güneş enerjisi ile otomatik olarak klor damlama sistemi kurduk. Böylelikle muhtarlarımızdan gelen önemli bir sorunu da çözdük. Ödeneklerimizi tahsis edilmesinde ve hizmete dönüşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Toplantıda meclis üyelerinin ve muhtarların taleplerinin dinlenmesi ve 2018 yılı mali gelir gider bütçesi de görüşüldü.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Osman Demir, meclis ve birlik üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA