DEİK'ten TÜSİAD Ve TOBB Açıklaması

DEİK: 'TÜSİAD 21 Aralık 2016 tarihinde DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrılmıştır' 'TOBB ise, DEİK'in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürmektedir'.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrıldığını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ise (TOBB) DEİK'in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürdüğünü bildirdi.

DEİK tarafından yapılan açıklamada basın yayın organlarında çıkan "TÜSİAD'ın DEİK'in Kurucu Kuruluşları arasından çıkarıldığı ve TOBB'un yeniden Kurucu Kuruluşlar arasına alındığı" yönündeki haberler hatırlatıldı.

Açıklamada, "TÜSİAD 21 Aralık 2016 tarihinde DEİK Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsü'nden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Aynı zamanda TOBB ise, DEİK'in kurulduğu tarihten bu yana Kurucu Kuruluş Üyeliği Statüsünü ve DEİK Yönetim Kurulundaki görevlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle TOBB başta olmak üzere tüm Kurucu Kuruluşlarımıza süregelen destekleri için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA