Antalya Eğitim Tarihi Müzesi Açıldı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan, "Antalya Eğitim Tarihi Müzesi" Aksu’da açıldı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde mevzuat hükümleri doğrultusunda her ilde bir "Eğitim Tarihi Müzesi" projesi kapsamında il genelinde toplanan ve eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, eğitim araç ve gereçleri gibi materyallerden oluşan müze Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Aksu Fen Lisesi içerisinde açılışı gerçekleştirildi.

Müzenin açılışında konuşan Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Fen Lisesi yerleşkesinde açılan müzenin bu alandaki eksikliği gidereceğini söyledi.

Ergün, şunları söyledi:

"Aksu Lisesi cumhuriyetimizin 17.yılında köy enstitüsü olarak eğitim hayatına başlamış uzun bir süre eğitime hizmet verdikten sonra bugün Fen lisesi olarak devam etmektedir. İçerisinde bulunduğumuz ve restorasyonu tamamlanan tarihi binamızı yani müzemizi daha da geliştirerek vatandaşlarımızdan da alacağımız destek ve materyallerle çok daha zenginleşmiş Eğitim Tarihi Müzesi olarak Antalya’ya ve Türkiye’ye hizmet verecektir."

Konuşmaların ardından Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan tarafından açılış gerçekleştirildi.

Kaynak: AA