6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali'nde, 37 oyunun seyirciyle buluşacağı bildirildi.

TAKSAV Gönüllüsü Mesut Güngör, düzenlediği basın toplantısıyla 8-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festival hakkında bilgi verdi.

Festivalin bu yılki temasının "cesaret" olarak belirlendiğini ifade eden Güngör, "Festival 5'i yurt dışından, 32'si Türkiye'den toplam 37 oyun, atölye ve söyleşiye ev sahipliği yapacak. Festivalde bir yerli yapımın da prömiyeri gerçekleştirilecek. İspanyolca, Gürcüce ve Kürtçe oyunlar üst yazı ile sunulacak." dedi.

Güngör, festivale Türkiye'den tanınmış tiyatro gruplarının yanı sıra Fransa'dan Mattatoio Sospeso, Gürcistan'dan ise Experimental tiyatrolarının da İzmir'de sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Festivalde yer alan oyunların üçte birinin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacağını belirten Güngör, oyun gösterimlerinin Karşıyaka Suat Taşer Sahnesi, Karşı Sahne, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, Güzelyalı Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Buca Eğitim Fakültesi Sahnesi, Bornova Sevda Şener Sahnesi, Seferihisar Atatürk Kültür Merkezi, Karabağlar Halk Eğitim Sahnesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, İzmir Sanat ve Tepekule Kongre Merkezi'nde yapılacağını kaydetti.

Güngör, festival kapsamında çeşitli ödüllerin de verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA