3. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: 'Türkiye’nin en iyi parkuruna sahibiz. Daha iyi dereceleri hedefleyen maratoncuları İçel'e koşmaya, İçel’de koşmaya davet ediyoruz.' 'Maratonumuza katılım her geçen yıl katlanarak artmaktadır. İlk yılda bin 43 yarışmacının katıldığı maratonumuz, ikinci yıl 27 bini aşmış ve bu yıl da 50 bin hedefini aşarak 52 binlere ulaşmıştır'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentte bu yıl 3. kez düzenlenecek Uluslararası İçel Maratonu'na halk koşusu dahil başvuru sayısının 52 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Kocamaz, İçel Valiliğinin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atletizm Federasyonunun desteğiyle 3 Aralık'ta düzenlenecek maratonunun, bir otelde yapılan basın tanıtımında, organizasyonla İçel'in tarihi ve turistik yerlerini tanıtma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Dünyanın dört bir yanından maratona katılacak yarışmacıların, kış mevsiminin ortasında ılıman bir iklim, düz bir zemin, tarih ile doğayı buluşturan bir atmosferde yarışma keyfini yaşayacaklarını ifade eden Kocamaz, "Türkiye'nin en iyi parkuruna sahibiz. Daha iyi dereceleri hedefleyen maratoncuları İçel'e koşmaya, İçel’de koşmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Başkan Kocamaz, yoğun ve titiz bir çalışma döneminin ardından maratona hazır hale geldiklerini belirterek, kentin çeşitli yerlerine kurulan 20 stant, gezici tanıtım araçları, sosyal medya hesaplar ve medya aracılığıyla da kamuoyuna organizasyonun duyurulduğunu aktardı.

- Hedef altın kategori

Maratonu, uluslararası ölçekte de geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kocamaz, şöyle konuştu:

"İçel Büyükşehir Belediyesi olarak, Avrupa Atletizm Birliğinden 5 yıldız derecesi alarak Avrupa'nın en iyi maratonları arasına giren Uluslararası İçel Maratonu’nu bir adım daha ileriye taşımak kararındayız. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) yol yarışları kategorizasyonunda verdiği bronz kategorinin kriterlerini yerine getiriyoruz. Hedefimiz altın kategoriye yükselmektir."

Kocamaz, organizasyona ilginin her geçen sene arttığını da dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maratonumuza katılım her geçen yıl katlanarak artmaktadır. İlk yılda bin 43 yarışmacının katıldığı maratonumuz, ikinci yıl 27 bini aşmış ve bu yıl da 50 bin hedefini aşarak 52 binlere ulaşmıştır. Ayrıca, geçtiğimiz yıl çeşitli kategorilerde verdiğimiz toplam 155 bin 550 liralık para ödülünü bu yıl iki katına çıkarıyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk koşusuna katılacak binlerce sporsever hoşgörü, barış ve kardeşlik için İçel’de buluşacak, insanlık değerleri için İçel'de ter dökecekler. Farklı millet, din, dil ve medeniyetlere mensup olsalar da aynı insani gayeler etrafında bir araya gelecek sporcular, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu duruşu İçel'de sergileyecekler."

Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu ise organizasyon için geldikleri en rahat ve olumlu kentlerden birinin İçel olduğunu ifade ederek, "Hepinize, Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize böyle bir organizasyona imza attıkları için teşekkür ediyorum. Kocamaz'a da bu ülkeye böyle bir maratonu kattığı için teşekkür ediyorum." dedi.

- Maraton

Bu yıl "İçel'e koş İçel'de koş" sloganıyla düzenlenen 3. Uluslararası İçel Maratonu'nda yarışmacılar 15 kilometrelik ve 42 kilometrelik parkurda, vatandaşlar ise 5 kilometrelik halk koşusunda ter dökecek.

Etkinlikte bu yıl, engelli sporcuların yer alacağı "Tekerlekli İskemle Yarış Koşusu" ile çocuklar ve özel sporcular için farklı ve eğlenceli parkurlar düzenlenecek.

Maratonun başvuruları 29 Kasım Çarşamba günü sona erecek.

Öte yandan İçel Emniyet Müdürlüğü de maratonla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşların ve davetlilerin mağduriyet yaşamaması, park çalışması yapacak olan ekiplere de yardımcı olunması amacıyla 2 Aralık saat 22.00'den itibaren maraton parkurlarının geçtiği güzergahlarda araç park edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
Kaynak: AA