Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

'PKK'nın hendeklere gömülmesi, Türk ordusunun Amerikan, İsrail koridoruna girmesi, İdlib'de bugün Türkiye'nin Rusya'yla, İran'la silah arkadaşı olması, orada Amerika'nın silahlandırdığı terör örgütlerini ezmesi, teröre karşı vatan mücadelesinde çok önemli başarılar bunlar'.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "PKK'nın hendeklere gömülmesi, Türk ordusunun Amerikan, İsrail koridoruna girmesi, İdlib'de bugün Türkiye'nin Rusya'yla, İran'la silah arkadaşı olması, orada Amerika'nın silahlandırdığı terör örgütlerini ezmesi, teröre karşı vatan mücadelesinde çok önemli başarılar." dedi.

Perinçek, partisinin Antalya Atatürk Parkı içerisindeki bir restoranda düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Vatan Partisi olarak ilk defa Türkiye'nin çok köklü, kararlı bir devrim sürecine girdiğini söyledikleri belirtti.

Mehmetçik'in birçok terör örgütüne karşı vatan savaşı mücadelesi verdiğini ifade eden Perinçek ama bazı güç ve tarafların bu mücadeleyi bozmak için kara propaganda yürüttüklerini dile getirdi.

Türkiye'nin kararlı bir şekilde vatan bütünlüğünü sağlamaya başladığını anlatan Perinçek, şöyle devam etti:

"PKK'nın hendeklere gömülmesi, Türk ordusunun Amerikan, İsrail koridoruna girmesi, İdlib'de bugün Türkiye'nin Rusya'yla, İran'la silah arkadaşı olması, orada Amerika'nın silahlandırdığı terör örgütlerini ezmesi, teröre karşı vatan mücadelesinde çok önemli başarılar bunlar. Vatan bütünlüğünü sağlamak başlı başına önümüzdeki devrimin birinci maddesi."

Daha önce Batı'nın ekonomiye, keşiflere, yenilik ve modernleşmeye öncelik ettiğini aktaran Perinçek, artık "Güneş doğudan doğuyor" diyerek yenilik ve modernleşmenin başının doğu ülkelerinin çektiğini söyledi.

Türkiye'nin terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ'yla mücadele ettiğini anımsatan Perinçek, "Türkiye batı sistemiyle bir hesaplaşma dönemine girmiştir. Bu hesaplaşmanın bir cephesi vatan, bir cephesi ise üretim ekonomisidir. Batı bize borçlanmayı dayatıyor bunu aşmamız gerekiyor." diye konuştu.
Kaynak: AA