MÜSİAD İsviçre '2017 Yılın Başarı Ödülleri' Sahiplerini Buldu

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: 'Yurt dışında var olmamızın amacı dünyanın her noktasına ulaşmak ve gittiğimiz ülkelerle Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirerek yeni yatırımlara zemin hazırlamaktır' 'Türkiye'yi 2023 ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine girme hedefine ulaştıracak şekilde çalışacağız ve sizlerle birlikte bunu başaracağız'.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "MÜSİAD olarak yurt dışında var olmamızın amacı dünyanın her noktasına ulaşmak ve gittiğimiz ülkelerle Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirerek yeni yatırımlara zemin hazırlamaktır." dedi.

MÜSİAD'ın İsviçre şubesinin "2017 İsviçre Yılın Başarı Ödülleri" Zürih'te düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İsviçre Başkanı Cesur Çıtak, böyle bir organizasyona imza atmaktan heyacan duyduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın İsviçre şubesinin temellerinin 2013'te atıldığını belirten Çıtak, "İlk defa yılın başarı ödüllerini veriyoruz. Bugün görüyorum ki MÜSİAD İsviçre olarak çok güzel bir çalışma gerçekleştirmişiz. Buradaki tablo İsviçre'de yaşayan Türk toplumunun mozaiğidir." dedi.

Çıtak, katılımlardan dolayı konuklara teşekkür etti.

- "Türkiye'nin gücünü arkanızda hissedin"

3. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ise bankacılık ve sigortacılıkta dünyaca ünlü İsviçre'de MÜSİAD üyelerinin başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

Bolat, İsviçre'deki Türk iş adamlarına iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli görevler düştüğüne vurgu yaparak, "Sizlerden beklentimiz Türkiye'nin gücünü arkanızda hissederek Avrupa ve dünyada Türkiye'yi, kendinizi, ailenizi ve İslam'ı temsil ettiğinizi asla unutmadan başınız dik özgüvenle burada sesinizi haykırmanız ve özgürce yaşamanızdır." dedi.

- "Dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğiz"

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan da "MÜSİAD olarak yurt dışında var olmamızın amacı dünyanın her noktasına ulaşmak ve gittiğimiz ülkelerle Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirerek yeni yatırımlara zemin hazırlamaktır. Daha fazla ülke ve insana ulaşacağız. Ama artık yeni ekonomik kurallar çerçevesinde de hareket etmek zorundayız. Hiçbir zaman elimizi taşın altından çekmedik. Bundan sonra da çekmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İş adamlarının katkı ve çaba göstermeleri durumunda Türkiye'nin gelecek 10 yılda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğinin altını çizen Kaan, Türkiye'nin şu an satın alma gücü bakımından dünyada 13. sırada olduğuna işaret etti.

Kaan, "MÜSİAD iş insanları olarak şunu biliyoruz ki biz maraton koşucusuyuz. Hiçbir zaman günü kurtarmaya yönelik çalışmıyor ve yaşamıyoruz. Planları kısa vadeli değil geleceğe dönük hazırlıyoruz. Türkiye'yi 2023 ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine girme hedefine ulaştıracak şekilde çalışacağız ve sizlerle birlikte bunu başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yurt dışında 6 milyon vatandaşımız yaşıyor"

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi de 6 milyon Türk vatandaşının yurt dışında yaşadığını söyledi.

İpekçi, MÜSİAD İsviçre şubesinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkenin sosyal, ekonomi ve siyasi hayatına aktif katkı sağlamalarını devlet olarak önemsiyoruz ve arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, ödüller düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Yılın işadamı Şeref Yıldız, yılın girişimcisi Zeki Yıldırım, yılın genç işadamı Serkan Doğan, yılın yatırımcısı Yakup Aydın, yılın sivil toplum kuruluşu Türkiye Diyanet Vakfı İsviçre Şubesi, yılın projesi UETD İsviçre şubesinin "İslamofobi" alanında yaptığı anket çalışması, yılın medya kuruluşu İsviçre'de yayın yapan Post Gazetesi, yılın sanat ödülü müzik grubu Chor Anatolia seçildi.

Ödül sahiplerine plaketlerini MÜSİAD Genel Başkanı Kaan takdim etti.

Geceye, Gazeteci Yazar Mehmet Sami Özey, MÜSİAD Avrupa şube başkanları, Türkiye Beyazay Derneği İsviçre Şube Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komite Başkanı Suat Şahin, İsviçre Türk Toplumu (İTT) Başkanı Levent Karaağaç, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Başkanı Murat Şahin, İsviçre'deki STK'ların temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA