'Hepimizin Ortak Paydası Demokrasi Olacaktır'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:'Hepimizin ortak paydası demokrasi olacaktır. Tek adam rejimine karşı ortak mücadele edeceğiz, ortak direneceğiz. Tek adam rejiminin başlangıcını hep beraber görüyoruz ama demokrasiyi yaşatmak hepimizin ortak görevidir' 'Benim kitabımda yandaş yok, vatandaş var. Oturacağız vatandaşın bütün dertlerini dinleyeceğiz ve çözeceğiz. O nedenle vatandaşa hizmet etmek, Hakk'a hizmet demektir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimizin ortak paydası demokrasi olacaktır. Tek adam rejimine karşı ortak mücadele edeceğiz, ortak direneceğiz. Tek adam rejiminin başlangıcını hep beraber görüyoruz ama demokrasiyi yaşatmak hepimizin ortak görevidir." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Finike ilçesinde sahil bölgesindeki bir kafede partililerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 2019'da Türkiye'nin tarihini değiştireceklerini, o görevin de ağırlıklı olarak kendisine düştüğünü söyledi.

Antalya'nın batı bölgesinde bir felaket yaşandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, evi yıkılan üç vatandaş olduğunu ve üç belediye başkanının, evi yıkılan ailelerin evlerini yeniden yapacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Evlerini yapıp, teslim edeceğiz. İnşallah onlar da kendi evlerinde huzur içinde yaşarlar. 2019 hepimiz için önemli, özellikle anneler sizin için de çok önemli. Çocuklarınız güzel bir Türkiye'de okusunlar, güzel bir ülkede iş sahibi olsunlar, huzur içinde yaşasınlar istiyoruz." diye konuştu.

- "80 milyona huzurlu Türkiye'yi vadediyorum"

Herkeste bir huzursuzluk olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, doların, fiyatların yükseldiğine, insanların gelecekten kaygı duyduğuna dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye nereye gidiyor, ne olacak diye düşünüyorlar. Ben size 80 milyona huzurlu Türkiye'yi vadediyorum. Birlikte yaşayacağımız, huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye vadediyorum. Benim kitabımda yandaş yok, vatandaş var. Oturacağız vatandaşın bütün dertlerini dinleyeceğiz ve çözeceğiz. O nedenle vatandaşa hizmet etmek, Hakk'a hizmet demektir. Her kuruşun hesabını vereceğiz, benim para pulla da bir ilgim yok. Param, pulum olsun diye de özel bir arayışım yok. Siyaseti size hizmet etmek için bu ülkenin vatandaşlarına hizmet etmek için yapıyoruz. Bu anlayışla yola çıktık."

2019'da iki tercih olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, ya demokrasiden ya da tek adam rejiminden yana oy kullanılacağını dile getirdi.

Tek adam rejiminin ne olduğunu herkesin bildiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hapishaneler tıka basa dolu. İnsanlar rahat konuşamıyor, dertlerini anlatamıyorlar. 'Acaba başımıza bir felaket mi gelir?' diye korkuyorlar. Demokraside ise herkes çıkacak, rahatlıkla derdini dile getirecek. Hiç kimse 'Acaba konuşursam başım belaya girer mi?' demeyecek. O nedenle 2019'da hepimizin oturup düşünmesi ve sandığa öyle gitmesi lazım. Bu memlekete huzuru beraber getireceğiz, kardeşliği, barışı beraber getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

2019 seçimlerinde ister milliyetçi, Atatürkçü, ülkücü, muhafazakar, ister liberal olsun herkesin kendini tanımlayabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, herkesin ortak paydasının demokrasi olacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimine karşı ortak mücadele edeceğiz. Ortak direneceğiz. Tek adam rejiminin başlangıcını hep beraber görüyoruz ama demokrasiyi yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Demokrasi için hep birlikte mücadele edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA