CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

'(2019 seçimlerine ilişkin) Bu halkın 2019'daki tercihleri ya demokrasiden yana olacak ya da diktatörlüğe taşıyan bir sürece götürecektir, başka bir seçenek yok'.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 2019'ta yapılacak seçimlere ilişkin "Bu halkın 2019'daki tercihleri ya demokrasiden yana olacak ya da diktatörlüğe taşıyan bir sürece götürecektir, başka bir seçenek yok." dedi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan CHP Konak İlçe Kongresine katılan Sındır, partisinin dün akşam itibarıyla 7 il, 185 ilçe kongresini tamamladığını, sürecin devam ettiğini söyledi.

Kongrelerin bir çatışma, kavga, ayrıştırma vesilesi olmadığına dikkati çeken Sındır, parti örgütünü güçlendirme vesilesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Sındır, 2019'da iki seçenek bulunduğunu iddia ederek, "Önce yerel yönetimler arkasından cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri... Her ikisi için de söylüyorum, ya demokrasi ya diktatörlük. Bu halkın 2019'daki tercihleri ya demokrasiden yana olacak ya da diktatörlüğe taşıyan bir sürece götürecektir, başka bir seçenek yok." diye konuştu.

Bazı belediye başkanlarının görevlerinden istifa ettirildiğini, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bir çok belediyenin kayyumla yönetildiğini dile getiren Sındır, yerel yönetimlerin yarıya yakın bir kısmının atanmışların yönetimi altında olduğunu savundu.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de Haziran ayından beri demokrasi yürüyüşünde olduklarını, kendi içlerinde yeniden yapılanma süreci yaşadıklarını ifade etti.

Güven, bu sürecin tarihi bir değeri bulunduğunu savunarak, "Bu süreç tamamlandığında iktidar olmak yolunda partimiz ciddi bir noktaya gelmiş olacak. Çabamız örgütümüzü çok daha güçlü yapıya kavuşturmak." ifadelerini kullandı.

Divan kurulu başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un yaptığı kongrede mevcut ilçe başkanı Şakir Başak ile Özgür Kaplan başkanlık için yarıştı.

Kaynak: AA