'Siyasi Liderlik Ve Erdoğan' Konferansı

Sakarya'da "Siyasi Liderlik ve Erdoğan" konferansı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen konferansta konuşan eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Sakarya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Siyasi Liderlik ve Erdoğan" kitabının modern dönemin bir siyasetnamesi olarak düşünebileceğini belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Siyasi hayatın temel değerlerini ortaya koyan bu siyasetnameler tarihimizin her döneminde kaleme alınmıştır. Liderlik tanımlamasını Türkiye'nin örnek bir lider şahsiyeti olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden kaleme aldık. Erdoğan'ın temel liderlik özelliklerini, siyasete bakış açısını, siyasi felsefeni de kitabımızda ayrıntılarıyla ortaya koymaya çalıştık. Siyaset, vicdan sızlaması ile başlayan bir durumdur. İnsan olarak bakarsınız dünyada birçok haksızlık vardır. Bu olayların karşısında içinize bir şeyler oturur ve 'haksızlıklar için bir şey yapmam lazım' diye düşünürsünüz. Bir şeyin yanlış gittiğine üzüldüğünüzde ortaya çıkan vicdan sızlamasıyla siyaset başlar. Bir siyasetçi özellikle dava adamı olmalı, hedefe kilitlenmelidir. İşte Recep Tayyip Erdoğan böyle bir liderdir. Dava, bir iddia sahibi olmak demektir. Dava adamı olmak, sonucunu Allah'a bırakıp o yolun mücadelesini vermektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misyoner, karizmatik ve bütünleştirici bir lider olduğunu vurgulayan Akdoğan, "15 Temmuz gecesi gördük ki halkını sokağa dökebilen, tankların karşısına dikilmesini sağlayan bir lider var. Halkıyla bütünleşmiş bir lider. Diğerlerinde olmayan işte bu bütünlüktü. Bundan dolayı başaramadılar ama oyunlar bitmiş değil. FETÖ oyunlarına devam ediyor. Bölgemizde karışıklıklar devam ediyor. Karizmatik lider, yol ve yön oluşturan, büyük kitleleri peşinden sürükleyen, kendi ideolojisini belirleyen yaşarken bir efsaneye dönüşen kişidir. Erdoğan yaşarken kahramana dönüşen bir liderdir." ifadelerini kullandı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Eski Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Akdoğan, konferansın sonunda "Siyasi Liderlik ve Erdoğan" kitabını imzaladı.

Kaynak: AA