Öğrencilerinden Şehit Öğretmen İçin Anlamlı Film

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için, öğrencilerinin rol aldığı kısa film hazırlattı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın öğrencilerinin oynadığı kısa film hazırlattı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan filmde, Yılmaz'ın isminin verildiği Siverek ilçesinin Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda eğitim gören çocuklar, evlerinden öğretmenleri için hediye olarak yoğurt, süt, yumurta gibi yiyecekler getiriyor. Bunları sınıfta oluşturdukları anı köşesine koyan öğrenciler, duygularını kaleme aldıkları yazı ve resimleri de panoya asıyor. Öğrenciler daha sonra şehit Necmettin Yılmaz'ın Öğretmenler Günü'nü kutluyor.

Yönetici Akademi Merkezi'nde öğretmenlere izletilen yaklaşık 5 dakikalık film, sosyal medyada da büyük beğeni aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın her ilçesinde ülkenin geleceğini yetiştiren Necmettin Yılmaz'ların olduğunu belirtti.

Filmin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Turan, bunun, şehit öğretmen Yılmaz'ın asla unutulmayacağını gösterdiğini ifade etti.
Kaynak: AA