Nato Tatbikatındaki 'Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı' Skandalı

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Hakkari İl Başkanlığınca protesto edildi.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Hakkari İl Başkanı Mehmet Can Bütün, yaptığı açıklamada, skandalın bazı kişiler üzerinden bir özür ile geçiştirilemeyecek bir durum olduğunu söyledi.

NATO'nun, Bosna’dan Irak’a, Kuveyt'ten İran’a kadar geniş bir coğrafyada Müslümanlara zulüm ettiğini savunan Bütün, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde her geçen gün daha da gelişen Türkiye, sadece bazı ülkelerin değil NATO gibi askeri kurumların da açık hedefi haline geldi. 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminde NATO’nun işin içinde olduğu defalarca kanıtlandı. Yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımıza rağmen o gece bu topraklarda dilimize, dinimize, vatanımıza nasıl sahip çıktığımızı tüm dünya gördü." dedi.

Türkiye'nin diğer ülkelere benzemediğini belirten Bütün, şunları kaydetti:

"Bunu daha önce Kurtuluş Savaşı’nda gösterdik. Yetmedi, 15 Temmuz’da tankın, topun, silahın karşısında durduk ama geri adım atmadık. Bizler, NATO olmadan önce de bu kutlu topraklardaydık. Ülkemizde sadece biz değil, bizim gibi çok sayıda kurum da NATO’nun ciddi bir şekilde sorgulanması gerektiği inancındadır. Yakın zaman içinde MİDDER’in Balkanlar ve Avrupa yapılanmasını da tamamlayacağız. Oralarda da hem 15 Temmuz şehitlerimizi hem de ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunları ulaşabildiğimiz herkese anlatacağız."

Kaynak: AA