İzmir Körfez Geçiş Projesi

Kamuoyunda 'Balçova Arsa Mağdurları' olarak bilinen arsa sahiplerinin avukatı Turan: 'Projenin ÇED olumlu kararının iptali için açılan davada bakanlığın yanında müdahil olmak üzere imza topladık'.

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arsa sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED olumlu raporunun iptali için Çevre, Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı aleyhine açılan davada bakanlığın yanında müdahil olmak üzere bir grup vatandaş olarak imza topladıklarını belirtti.

Projenin İnciraltı tarafındaki başlangıç noktası olan bölgede gazetecilere açıklama yapan Turan, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nde TMMOB ve Doğa Derneği tarafından İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne verilen ÇED raporuna karşı dava açıldığını hatırlattı.

Tüm İzmir halkını etkileyecek bu davada pasif kalmak yerine davaya müdahil olarak bakanlığa destek vermek isteyen çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, bu konuda imza toplamaya başladıklarını belirten Turan, müdahil olmak isteyen bine yakın vatandaşın imzasını aldıklarını savundu.

Körfez Geçiş Projesini desteklediğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da davaya müdahil olmaya davet ettiklerini ifade eden Turan, aksi düşüncede olan belediyeler varsa bunların da davacıların yanında müdahil olmaları gerektiğini iddia etti.

Kaynak: AA