Fethiye'de Kadınlar, Kadına Karşı Şiddete 'Dur' Demek İçin Yürüdü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle, protesto yürüyüşü yapıldı.

Fethiye'de Kadınlar, Kadına Karşı Şiddete 'Dur' Demek İçin Yürüdü
Özgecan Anıtı önünde toplanan kadınlar ellerinde ‘Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz, şiddet her türlü şiddettir.’, ‘Kadına değil, şiddete karşı el kaldırın’, ‘Sevgi ve hoşgörüye evet, kadına şiddete hayır.’, ‘Kadına şiddete hayır’ yazılı pankartlarla Beşkaza Meydanına kadar yürüdü. Kadınlar burada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına karanfil bıraktılar.

Düzenlenen yürüyüşe İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği, TKB Fethiye Şubesi, Mor Pedallar Bisiklet Grubu, Yörük ve Türkmen Derneği, AK Parti, CHP ve MHP’nin kadın kolları başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri destek verdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Deniz Şarlak, "Türkiye’de geçtiğimiz yıla göre kadın cinayetlerinde artışa dikkati çekti. 2016 yılında toplam 328 kadın öldürülürken, 2017 yılının ekim ayına kadar öldürülen kadın sayısının 339’a yükseldiğini belirten Şarlak; “Ekim ayında 40 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, 25 kadına cinsel şiddet uygulanmış, 32 çocuk ise cinsel istismara maruz bırakılmıştır. Yüzlerce kadın fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet görmüştür” dedi.

Şarlak; Kadınların bugün her zamankinden daha çok birlikte hareket etmeleri ve güçlerini birleştirmeyi öğrenmesi gerektiğinin altınız çizerek şöyle konuştu: “Kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin her geçen gün hızla artması toplumda endişe ve korku yaratsa da kadın bu gidişe dur demek için bütün gücüyle mücadele etmeye kararlıdır. Kadın, bu engelin en başta kadın sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güç birliği yapmasıyla aşılacağının farkındadır.

Şiddeti önlemenin bir tek yolu vardır o da eğitimli kadınlardır. Kadın sivil toplum kuruluşları olarak, duyarlı babalar olarak hep birlikte kız çocuklarımızın okuması için mücadele edeceğiz. Kadınla ilgili hiçbir haksızlık karşısında susmayacağız. Hiçbir siyasi partinin kendi çıkarları için kadını kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Toplumda ulusal bilinci yeniden yakalayıp, geleneklerimize, kültürümüze sahip çıkarak Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetişecek bir nesil geleceğimizin kurtuluşu olacaktır. Bu nesli yetiştirecek olan kadınların eğitimli olması ise en büyük zorunluluktur. Kadın dernekleri olarak birinci önceliğimiz kız çocuklarının zorunlu eğitimi ve kadınların toplumda söz sahibi olmaları yönündeki çalışmalar olmalıdır.”
Kaynak: İHA