Derbent'ten Kısa Kısa

Konya'ya eğitimlerini devam ettirmek için gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Derbent ilçesini ziyaret etti.

Tanzanya, Fildişi Sahili, Etiyopya, Irak, Moğolistan, Yemen, Endonezya ve Arnavutluk gibi ülkelerden gelerek eğitimlerini tamamlamak ve kendilerini İslam dinine hizmet amaçlı geliştirmek amacıyla Konya'da öğrenim gören öğrenciler, Derbent Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir tarafında yaşayan öğrencilerin, binlerce kilometre yolu kat ederek Türkiye'ye gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Acar, "Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim öğretim gören öğrenciler, İslam dinini öğreneceği gibi, aynı zamanda Türkiye'nin de gönül elçileri konumuna ulaşacaklar. Öğrenecekleri Türkçe ile dilimizin dünyanın dört bir tarafına yayılmasına katkı sağlayacaklar. Aynı zamanda Türkiye'nin ne kadar kucaklayıcı ve barışçıl bir ülke olduğunu bütün dünyaya gösterecekler." diye konuştu.

Ziyaretin ardından öğrenciler, ilçenin doğal güzelliklerini gezdi.

- Derbent'te sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Derbent Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Konya Şubesi arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

BEM-BİR-SEN Konya Şubesi Başkanı Sait Kozoğlu, beraberindeki sendika temsilcileri ile birlikte Derbent Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Kozoğlu ve beraberindekileri makamında kabul eden Belediye Başkanı Hamdi Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, belediye çalışanlarının her zaman yanında olduklarını, sosyal ve kültürel anlamda yaşam kalitelerini artırmak amacıyla onlara her türlü desteği vermeye çaba gösterdiklerini belirtti.

Ziyarette, karşılıklı olarak yapılan istişare ve mutabakatın ardından belediyede çalışan memurları ilgilendiren yeni sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: AA