Başiskele'de 'Semt Meydanı' Açılacak

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan "Semt Meydanı" yarın açılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yeniden düzenlenen Mehmetağa Mahallesi'ndeki Kullar Semt Meydanı'nın yarın hizmete açılacağı bildirildi.

Meydana 10 milyon TL yatırım yapıldığı aktarılan açıklamada, "Meydan 3 bin 267 metrekareden oluşuyor. İçerisinde 108 araç kapasitelik otopark, 555 metrekarelik kafeterya, kule, havuz, bank ve yeşil alanlar yer alıyor. Aynı zamanda söz konusu alanın bölgeye kazandırılması için belediye 4 milyon 714 bin TL şuyulandırma çalışması gerçekleştirdi." ifedeleri kullanıldı.

Açılış programı içerisinde Karadeniz Halk Oyunları, Gönülden Gönüle Müzik Topluluğu, ve Grup Tillo ilahi grubunun gösterileri olacağı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Semt meydanlarımız bölgedeki hemşehrilik hukukumuzun sürmesi, halkımızın ortak alanda kaynaşma noktalarının, sosyalleşme mekanlarının arttırılması için büyük önem arz ediyor. Bu meydan ile bölgemizin bizden talep ettiği hem otopark problemine çözüm üretmiş olduk hem de bölgenin estetik, kullanışlı, sosyal bir donatı alanına kavuşmasını sağlamış olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA