Arakanlı Müslümanlar Yararına Kermes

İyilikder, Arakanlı Müslümanlar için Ankara'da kermes düzenledi.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (İyilikder) Arakanlı Müslümanlar yararına kermes düzenlendi.

Keçiören Estergon Kalesi'ndeki programın açılışında Kuran-ı Kerim okundu, daha sonra yardım sahiplerine kahvaltı ikram edildi.

İyilikder Ankara Temsilcisi Fuat Baktemur, konuşmasında, ulusal ve uluslararası alanda iyilik eli olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Baktemur, Bangladeş sınırında yaklaşık 800 bin insanın derme çatma evlerde yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir slogan ile yola çıktık. 'Gelin şahit olun' dedik, sıcak evlerimizde her şey elimizin altındayken şahit olamayız diye bu sloganı seçtik. Kendimizin dahi kalamayacağı baraka evlere giderek, beraber şahit olduk. Bugün ise Arakanlı kardeşlerimize farkındalığımızı canlı tutmak üzere buradayız. Myanmar'da zulüm altında yaşam mücadelesi veren ve kendi topraklarından sürgün edilen kardeşlerimizden bahsediyoruz. Bangladeş sınırında 800 bin civarında insan derme çatma çadır evlerde hayatlarına devam ediyor. İyilikder olarak, bu akşam Cox Bazaar'a hareket edeceğiz, inşallah 50 bin kardeşimize çadır ve gıda yardımını ulaştıracağız."

Baktemur, Türkiye genelinde 71 temsilciliklerinin bulunduğunu, yetim aile ve kardeş aile oluşturmak, su kuyusu açmak, süt keçisi yetiştirmek, ramazan ayı yardımı yapmak, adak ve akika kurban kesimi ve dağıtımı, "Bir öğrenci de sen okut" gibi faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Programda, Afganistan'dan Türkiye'ye göç eden ailelerin çocuklarının ezgi dinletisinin ardından Arakan'daki dramı anlatan sinevizyon sunumu yapıldı.
Kaynak: AA