Yangında Yaralanan Çocuk İçin Yardım Bekliyorlar

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yangında vücudunun bir kısmı yanan 10 yaşındaki Oğuz Kılınç'ın annesi oğlunun tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

Gölbaşı İlçesi Yukarı Nasırlı köyünde, üç ay önce Yasemin Kılınç'a ait evde elektrik kontağından çıkan yangına odada uyuduğu sırada yakalanan Oğuz Kılınç, ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Kılınç'ın tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Ancak Kılınç'ın yaralarının iyileşmesi için gerekli kremi alacak maddi durumu olmadığından anne Yasemin Kılınç, yetkililerinden yardım bekliyor.

Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Akbaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul olarak yangında evi hasar gören aileye yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Anne Yasemin Kılınç ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Devlet Hastanesinde çocuğunu iki ay tedavi ettirdiğini söyledi.

Çocuğu için özel bir kıyafet gerektiğini aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu kıyafeti kaymakamlık karşılayacak ancak kıyafet giydirilmeden önce özel bir yanık ve tedavi kremi var. Bu kremi Genel Sağlık Sigortası da karşılamıyor. Bu kremin satış fiyatı 90 lira. Bu kremden günde bir adet kıyafeti giydirmeden sürmemiz gerekiyor. 6 ay boyunca kullanılacak ve bu 6 aylık maliyeti de 16 bin lira gibi masrafı var. Özel yanık bası giysisi ismini verdiğimiz bu kıyafeti ve kremi almakta zorlanıyoruz."

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Akif Öztürk de sivil toplum kuruluşu olarak aileye maddi ve manevi destek vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA