TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu Üyesi Özkal Açıklaması

'Kılıçdaroğlu 'Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır' sözleriyle erkek şiddetine kılıf uyduruyor, yaptığı bir gaf değil bilinçaltının ve gerçek düşüncelerinin dışa vurmuş halidir' 'Erkek şiddetini haklı gösteren bu sözleriyle Türkiye'de kadına şiddet uygulayan her erkeğin eyleminin ortağı ve destekçi olduğunu kanıtlamıştır'.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır' sözleriyle erkek şiddetine kılıf uyduruyor, yaptığı bir gaf değil bilinçaltının ve gerçek düşüncelerinin dışa vurmuş halidir." dedi.

Özkal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Beylikdüzü Zübeyde Ana Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sarf ettiği sözler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" sözlerinin kadına uygulanan şiddetin sıradanlaşmasına neden olacağını ifade eden Özkal, açıklamasında, "Kılıçdaroğlu erkek şiddetine kılıf uyduruyor. Şiddetin hiçbir türlüsünün haklı görülmemesi gerekir. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir gaf değil, bilinçaltının ve gerçek düşüncelerinin dışa vurmuş halidir." görüşüne yer verdi.

Bu sözlerin, 25 Kasım Kadına Şiddeti Kınama Günü’nden bir gün önce söylendiğine işaret eden Özkal, "Kadına uygulanan şiddetin sıradanlaşması, normalleşmesi ve hatta masumlaştırılması söz konusudur. Ekonomik sıkıntı çeken erkeğin uygulayacağı şiddetin bahanesi bulunmakta, şiddete sözde bir neden yaratılmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu, erkek şiddetini haklı gösteren bu sözleriyle Türkiye'de kadına şiddet uygulayan her erkeğin eyleminin ortağı ve destekçi olduğunu kanıtlamıştır." ifadesini kullandı.

Özkal, Kılıçdaroğlu'nun başta eşi Sevim Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm kadınlardan özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

- "Tüm kadınların, bu sözlere el birliğiyle tepki göstermesi gerekiyor"

AK Parti olarak 2002 yılından bu yana kadın hakları ile ilgili her türlü yasal ve anayasal düzenlemeyi gerçekleştirdiklerini belirten Özkal, "Ancak ne yazık ki Kılıçdaroğlu gibi kadına şiddeti haklı gösteren zihniyet var olduğu sürece yasalar, metinlerde kalacak ve kadına uygulanan şiddetin azaltılmasında her önlem yetersiz kalacaktır. Tüm kadınların, bu sözlere el birliğiyle tepki göstermesi gerekiyor. Konu AK Parti karşıtlığı olunca mangalda kül bırakmayan, anında sokaklara dökülen bazı sözde topluluklar başta olmak üzere tüm kadın örgüt ve derneklerini göreve çağırıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Meşrulaştırma çabalarına rağmen kadın şiddetine her yerde ve her şekilde karşı çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Özkal, şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu bugün şiddeti meşrulaştırma girişimde bulunarak Türkiye’deki tüm kadınlara uygulanan psikolojik şiddetin bir parçası olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun zihniyetiyle düşünülürse erkeğin bir şekilde hıncını eşinden alması gerekiyordur ve normaldir. Umarız ki her seçimi kaybeden ana muhalefet partisinin lideri hınçlanmıyordur. Normalde yarın kadına uygulanan şiddeti kınamamız gerekiyorken, biz bugün kadına şiddeti meşrulaştıran ana muhalefet partisinin liderini kınamak, sözlerini geri almasını beklemek durumunda kalıyoruz."
Kaynak: AA