Siirt'te 200 Kişi Sinemayla Buluştu

Siirt'te aralarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş çocuk, genç kız ve ebeveynlerden oluşan 200 kişi sinemaya götürüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca GENÇDES programı tarafından finanse edilen ve Siirt Sosyal ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından yürütülen "Sanatla Geleceğimi Tasarlıyorum" projesi kapsamında çocuk, genç ve ebeveynlerden oluşan 200 kişi sinemaya götürüldü.

Siirt Sosyal ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Temiz gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sanatla Geleceğimi Tasarlıyorum" projesi kapsamında öğrencilerle sinema etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencileri her türlü sosyal faaliyetlere dahil ettiklerini kaydeden Temiz, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız hayata dokunuşlarıyla, yaşantılarıyla sosyal faaliyetlere dahil etmek istiyoruz. Bugün de vizyona yeni girmiş olan Ayla filmine getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES projesi kapsamında 200 kişiyi tarihimize, geçmişimize ve geleceğimize ışık tutmak için projemizin sona ayağı olarak sinemayla buluşturduk. Proje kapsamında ilk kez sinemaya gelen kişiler de oluyor."

Aile Destek Merkezi El Sanatları Öğretmeni Filiz Atabay da, öğrencilerin dikiş nakış ve el sanatlarının yanı sıra sosyal anlamda gelişmelerine katkı sağlamaları adına bu tür etkinliklere katılım sağladıklarını belirtti.

Kursiyerlerden Kader Tekçe, kurs sayesinde ilk kez sinemaya geldiğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA