'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Salman: 'Sanayiden eğitime kadar tüm sektörlerin fotoğraflarını çekerek, memnuniyet anketleriyle vatandaşların hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkartacağız'.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" ile sanayiden eğitime kadar tüm sektörlerin fotoğrafını çekerek, memnuniyet anketleriyle vatandaşların hükümetten öncelikli beklentilerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Salman, partisinin, 81 ilde vatandaşın ekonomik beklenti ve taleplerini dinlemek ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla başlattığı "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" kapsamında Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Fatma Salman, burada yaptığı konuşmada, Forum ile 15 yılda 81 ilde yapılan yatırımlarla gelecekte yapılacak yatırımların değerlendirilmesi ve Türkiye ekonomisinde mikro düzeyde incelemeler yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Üç aşamalı bir çalışma yürütüleceğini dile getiren Salman, Kırşehir'in tüm kesimleriyle toplantılar yapacaklarını, vatandaşlarla yüz yüze anketler gerçekleştirileceğini anlattı.

2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel yönetimler seçimleri öncesinde vatandaşların şehir ekonomilerinin gelişimiyle ilgili beklentilerinin alınmasının çok önemli olduğuna işaret eden Salman, şunları kaydetti:

"Sanayiden eğitime kadar tüm sektörlerin fotoğraflarını çekerek, memnuniyet anketleriyle vatandaşların hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkartacağız. Üç aşamalı olarak yürüteceğiz. İlk ayağını teşkilat mensuplarımızla yapacağımız toplantılar oluşturuyor. İkinci kısmı da iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Bu kesimlerin görüşlerini alacağız. Şehirlerin ekonomik ihtiyaçlarını sektörel bazda ve en detaylı şekilde ele alarak mevcut durumu görünür kılmayı hedefliyoruz. Üçüncü aşamada halkla yüz yüze anketler gerçekleştireceğiz. Her ilin ekonomik perspektifini, önceliklerini en birinci ağızdan duymak istiyoruz. Halktan direkt olarak alacağımız talepleri detaylı bir şekilde ele alacak kapsamlı bir çalışma yapmayı amaçlamaktayız."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de belediyelerin, şehirlerin ekonomik yönüne katkı yapacak yatırımlarına hükümetin teşvik vermesi gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı da olduğuna dikkati çeken Bahçeci, Kırşehir'in jeotermal potansiyelini değerlendirmeye yönelik projeleri bulunduğunu, bu konuda verilecek teşviklerle şehrin ekonomisinin daha iyi seviyelere getirilebileceğini ifade etti.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.
Kaynak: AA