Kütahya'da 'Arakan'a Gidiyoruz' Yardım Kampanyası

Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğince "Arakan’a Gidiyoruz" adı altında yardım kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Karagöz Camisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Arakanlı mazlum ve mağdurları yeniden gündeme taşımak üzere kampanya başlattıklarını söyledi.

Dernek olarak "veren el ile alan el" arasında bir köprü olma gayretlerini sürdürdüklerini dile getiren Yenipazar, şöyle konuştu:

"Önce yakın çevremizdeki ihtiyaç sahiplerinden başlamak üzere dünyanın ulaşabildiğimiz her noktasındaki mazluma ve mağdura sizin yardım eliniz olarak ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün ‘Arakan’a gidiyoruz’ başlığı ile Arakan’daki mazlum ve mağdur kardeşlerimizi yeniden sizin gündeminize taşımak için bir kampanya başlatıyoruz. Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskı ve soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyorlar. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerin baskısı altında ya ölüme terk ediliyorlar ya da açlık ve sefaletle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Zalimin zulmü yanına kalmaz elbet bir gün hesabı sorulur. Bizler bu zülüm başladığı günden beri çok şükür bu zulme de kayıtsız kalmıyoruz ve kalmayacağız."

Yenipazar, birlikte çalıştıkları İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile bugüne kadar 270 bin Arakanlıya yardım malzemesi ulaştırıldığını da hatırlatarak, "Biz de Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği olarak bu yapılan yardımlara sizlerden topladığımız 59 bin 515 lira tutarındaki bağışla destek vermiş olduk. Bildiğiniz gibi kriz hala devam ediyor ve Arakanlı Müslümanlar yardımınızı bekliyor. Şimdi başlattığımız bu yardım kampanyasında 1 aileye yetecek gıda kolisi 55 lira, hijyen seti 35 lira, çocuk maması seti 70 lira, 1 günlük sıcak yemek 11,5 lira olarak vakfımız tarafından belirlenmiştir. Bu zamana kadar Kütahya’dan 3 kardeşimizi biz Arakan ve Myanmar bölgelerine oradaki çalışmalara katkı sağlamak üzere gönderdik. İnşallah bu kampanyamız sonrasında da bölgedeki çalışmaları incelemek ve destek vermek üzere ve yardımlarınızı ulaştırmak üzere yeni arkadaşlar göndermeyi hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Yenipazar, tüm Kütahyalıların kampanyaya destek vermelerini istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA