'Kızlar Okumaz' Diyen Ailesine İnat Öğretmen Oldu

Doğup büyüdüğü Kırşehir'de 'kızlar okumaz' diyen ailesine inat başarılı bir eğitim hayatının ardından öğretmen olan 36 yaşındaki Fatma Süter, çeşitli projeler hazırlayarak buradan elde edilen geliri, maddi sıkıntılar nedeniyle öğrenimini sürdüremeyecek durumdaki çocuklar için kullanıyor Hazırladığı 'Üstün Sesler' projesinde 200 çocuk ve velileri ile öğretmenlerin Antalya'nın çeşitli yerlerinde söylenen şarkılardan klip oluşturan Fatma öğretmen, bu proje ile öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve özgüvenlerini yükseltmeyi amaçlıyor.

SÜLEYMAN ELÇİN - Kırşehir'de ailesinin "kızlar okumaz" demesine aldırmadan azimle eğitim hayatını sürdürerek öğretmen olan 36 yaşındaki Fatma Süter, hazırladığı projelerden elde edilen geliri, maddi sıkıntılar nedeniyle öğrenimini sürdüremeyecek durumdaki öğrencilere harcıyor.

Kırşehir'de dünyaya gelen Fatma Süter, çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğini yapabilmek için eğitim hayatı süresince canla başla çalıştı. Süter, ailesinin "Kızlar okumaz, üniversiteye gitmez" şeklindeki uyarılarına rağmen girdiği üniversitesi sınavında Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü kazandı. Ailesine inat üniversiteden mezun olarak öğretmenlik mesleğine adım adan ve 15 yıldır görevini başarıyla yapan Süter'in tek amacı kendisi gibi eğitim hayatını sürdürmekte zorluk çeken öğrencilere yardım etmek.

Öğretmenlik hayatı süresince çeşitli projeler hazırlayan Fatma öğretmen, bu projelerden elde edilen geliri de maddi durumu yetersiz öğrencilere burs olarak harcıyor.

- Projelerinin gelirlerini çocuklara bağışlıyor

Antalya'da görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Anaokulunda 4 yıldır "üstün sesler" projesini yürüten Fatma öğretmen, her yıl çocuklarla farklı etkinliklere imza atıyor. Fatma Süter, bu yıl 200 öğrenci, velileri ve öğretmenlerin katılımıyla kentin çeşitli noktalarında söyledikleri şarkılardan klip oluşturdu. Bu klibi de sosyal medyadaki hesaplardan paylaşan Fatma öğretmen, klibin izlenme sayısına göre elde edilecek geliri de şehit ailelerine ve çocuklarına bağışlayacak.

Süter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin tasvip etmemesine rağmen öğretmen olduğunu ve bugünlerine tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini söyledi. Daha önce de Samsun'un bir köyünde görev yaptığını ve orada da kız çocuklarının okutulmasının desteklenmediğini anlatan Süter, "Kendi hikayemi çocukların aileleriyle paylaşıyordum. Oradaki birçok aile ile hala görüşüyorum. O çocukların hala eğitimini sürdürmesi beni mutlu ediyor." dedi.

- "Bu projeler çocukların özgüvenini geliştirdi"

Oluşturdukları "üstün sesler" projesinde masal kitabı çıkardıklarını ve bunun 81 ilde satıldığını ifade eden Süter, "İkinci kitabımızı da çıkartıyoruz. Bu kitaptaki masalları çocuklar huzurevindeki yaşlılar ile birlikte hazırlıyor. Kitabın resimlerini de birlikte yapıyorlar. Velilerin desteği ile doğada söyleyerek klip çektik. Renkli ve eğlenceli oldu. Bu projeler çocukların özgüvenini geliştirdi. Kendilerini daha rahat ifade etmelerini, yeteneklerini de keşfetmelerini sağladı." şeklinde konuştu.

Süter, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yaptığı için çok mutlu olduğunu, mesleği süresince öğrencilerinin önünü açmak, onların yoluna ışık tutmak için çalışacağını vurguladı.
Kaynak: AA