Kasık Fıtığı Yerine Kıl Dönmesi Ameliyatına Alındığı İddiası

İzmir'de kasık fıtığı ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve yanlışlıkla kıl dönmesi ameliyatı yapıldığını iddia eden kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu Alperen Işık: 'Dosyalar karışmış diyorlar. Burada kalp yazabilirdi, beyin yazabilirdi önemli bir ameliyat yazabilirdi. Allah korudu küçük bir ameliyatla atlattık'

EŞBER AYAYDIN - İzmir'de kasık fıtığı operasyonu geçirmek için ameliyathaneye alınan hasta yanlışlıkla kıl dönmesi ameliyatı yapıldığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bir tekstil firmasında çalışan Alperen Işık (19), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kasık fıtığı rahatsızlığından dolayı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurduğunu, burada yapılan muayenesi ve tetkiklerin ardından Genel Cerrah E.Ü'nün kendisine ameliyat olması gerektiğini söylediğini anlattı.

Hastane yatış işlemlerini 16 Kasım'da yaptıktan sonra ameliyata alınacağı saati beklemeye başladığını dile getiren Işık, ameliyathaneye götüren hemşirenin koridorda kendisine ne ameliyatı olacağını sorduğunu, "kasık fıtığı" cevabının ardından hemşirenin "dosyada kıl dönmesi yazıyor, ben bunu düzeltip geleyim" dediğini savundu.

Hemşirenin gerekli düzeltmeyi yaptığını söyleyerek kendisini ameliyathaneye götürdüğünü ve burada beklediğini ifade eden Işık, "Beni ameliyathaneye aldılar, iki tane iğne vurdular. Yüz üstü yatırdılar ben de şaşırdım. 'Beni niye böyle yatırdınız fıtık ameliyatı olacağım' diye sordum. Hemşire 'doktor ameliyat bölgesini siliyor, temizliyor' dedi. Ben bayılmışım sonrasında sedyeye aktarılırken kendime geldim. Dinlenme odasına alınırken kasığıma baktım fıtık ameliyatının yapılmadığını söyledim. Orada birisi 'hemen yatırın masaya narkozun etkisi geçmeden bir daha ameliyat edeceğiz' dedi. Ben ondan sonra bayılmışım yine." dedi.

Işık, iki bölgeden ameliyat edildiğini odasına çıkarılırken ablasının fark ettiğini, bu sırada kıl dönmesi operasyonu geçirdiğini öğrendiklerini söyledi.

Kıl dönmesi şikayetinin olmadığını anlatan Işık, "Doktora sordular 'ufak bir şey vardı aldık' dedi. Olmayan şeyi nasıl alıyorlar ben onu hala anlamıyorum. Benim hiç bir şikayetim yoktu. Doktor muayene sırasında gördüğünü söyledi, ben orayı muayene yaptırmadım, fıtık olan bölgemden sadece muayene etti beni." ifadelerini kullandı.

Alperen Işık, ameliyat sonrası doktor ve hastane yönetiminin yapılan operasyonlarla ilgili kendilerine bir açıklama yapmadığını, olayın sadece büyütülmemesi gerektiğini söylediğini öne sürdü.

- "Böyle bir şeyi en son Kemal Sunal filminde görmüştüm"

İki bölgeden ameliyat olmasından dolayı uzanmakta ve hareket etmekte zorluk çektiğini ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulunan Işık, şunları kaydetti:

"Dosyalar karışmış diyorlar. Burada kalp yazabilirdi, beyin yazabilirdi önemli bir ameliyat yazabilirdi. Allah korudu küçük bir ameliyatla atlattık. Ben en son Kemal Sunal'ın filminde görmüştüm dosyalar karışıyordu, ben orada kaldığını sanıyordum. Aklımın ucundan bile geçmezdi böyle bir işin olacağı. Taburcu olduktan sonra adliyeye gittim, savcıya şikayet dilekçemi ve ifademi verip doktor hakkında şikayetçi oldum. Ben gereksiz yere kıl dönmesi ameliyatı yapıldığı için mağdur oldum. İyileşme sürecim uzadı. Dikiş atılmadığı için ağrım da vardı. Bu ameliyat yüzünden işe gidemeyeceğim süre de artmıştır. Rızam dışında bana yanlış şekilde kıl dönmesi ameliyatı yaparak mağduriyetime yol açan hastanede görevli doktor E.Ü'den şikayetçiyim."

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.
Kaynak: AA