İzmir'de Uyuşturucuyla Mücadele

Buca'da okula yakın bir evde, Seferihisar'da ise bir köpek çiftliğine yapılan operasyonlarda 59 kilo 100 gram esrar ele geçirildi, 3 kişi tutuklandı Kent genelinde iki hafta içinde düzenlenen operasyonlarda ise gözaltına alınan 78 şüpheliden 37'si tutuklandı.

İzmir'de düzenlenen operasyonlarda 59 kilo 100 gram esrar ele geçirildi, 3 kişi tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Buca ilçesinde ikamet eden Y.B'nin (26) evinde uyuşturucu sakladığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, yatak bazasına saklanmış 55 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılığın, tutuklanması ve okula 200 metreden yakın bir yerde uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle cezasının da yarı oranında artırılması talebiyle gönderdiği mahkeme, zanlıyı tutukladı.

- Köpek çiftliğinde esrar saklamışlar

Seferihisar ilçesinde ise U.Ş.Ö. (42) ve Z.U.Ö'nün (38) yurt dışı ve doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucuyu köpek çiftliğinde sakladıkları bilgisi üzerine operasyon düzenlendi.

Çiftlikte yapılan aramada köpeklerin barındırıldığı bir oda içerisinde 4 kilo 100 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Son iki haftadaki operasyonlar

Öte yandan, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla kurulan Whatsapp ihbar hattı da değerlendirilerek 2-17 Kasım tarihleri arasında kent genelinde operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, 18 kilo 650 gram esrar, 8 kilo 380 gram bonzai, 4 bin 24 uyuşturucu hap, 722 gram metamfetamin, 165 gram kokain, 35 gram eroin, 25 gram skunk, 157 satışa hazır hale getirilmiş bir içimlik esrar, 12 gram toz esrar ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 12 bin 395 lira ile iki ruhsatsız tüfek, 18 fişek, bir ruhsatsız tabanca, 9 mermi ve 4 hassas terazi ele geçirildi, 78 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 37'si tutuklandı, 14'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA