Harçlıklarıyla Aldıkları Fidanları Diktiler

Kayseri'de lise öğrencileri, harçlıklarını biriktirerek aldıkları fidanları öğretmenleriyle toprağa dikti.

Argıncık Sağlık Meslek Lisesinde eğitim gören yaklaşık 60 öğrenci, Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerine hediye olarak fidan aldı.

Daha sonra Kocasinan Belediyesi ile iletişime geçen öğrenciler, öğretmenleri ile beraber Argıncık Kayabaşı Mahallesi Semt Konağı yanında bulunan park alanında 380 fidanın dikimini yaptı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin öğretmenlerine fidan hediye etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Gençlerin çevreye duyarlılığı açısından bu etkinliğin çok önemli olduğunu aktaran Çolakbayraktar, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerine böyle güzel bir hediyeyi sunmaları da çok güzel. Bu parkımızın ismi de öğretmenler parkı olarak hayat bulacak. 15 bin metrekare alan içerisinde bulunan park, ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi ile bölgemize hizmet edecek. Duyarlılık gösteren öğrencilerimize ve onları duyarlı bir nesil olarak yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Gençlerimiz ve geleceğimiz emin ellerde."

Argıncık Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Alper İbrahim Biçkin de öğrencilerinin böyle bir programı gerçekleştirmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Etkinliğin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA