Gaziantep'te Terör Operasyonu

PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı Zanlıların evlerinde 3 tabanca, av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY'ye ait yasak yayınlar ile dijital materyaller ele geçirildi.

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi koordinesinde, PKK/KCK terör örgütü adına kentteki çeşitli grupları provoke ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebilecekleri değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK ve Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ terör örgütlerinin propagandasını yapan gruplara yönelik, kent merkezi ile Nurdağı ve Nizip ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstihbarat, özel harekat, çevik kuvvet ve olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanlarının da katıldığı operasyona insansız hava araçları da destek verdi.

Operasyon kapsamında, sosyal medya hesaplarından "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, devletine ve hükümetine hakaret ederek, asılsız suçlamalarda bulundukları" tespit edilen 16 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY'ye ait yasak yayınlar ile dijital materyaller ele geçirildi.
Kaynak: AA