FETÖ Sanığına 8 Yıl Ceza

İzmir’de görülen FETÖ davasında örgüt üyeliğinden yargılanan tutuklu sanık Satılmış Çal, görülen ilk duruşmada 8 yıl 1 ay 15 gün ceza aldı.

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Satılmış Çal ve sanık avukatı katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Satılmış Çal, ByLock kullanmadığını, kapatılan Bank Asya’ya örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla para yatırmadığını ancak evde sakladığı altınları eve hırsız gelir diye bu bankaya yatırdığını söyledi.

Sanık Çal, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan iki derneğe nasıl üye yapıldığını bilmediğini ileri sürdü. Örgütten talimat almadığını savunan sanık Çal, ’’15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı tarihe kadar örgütün bu boyutta olduğunu bilmiyordum. Bilseydim çocuğumu onların dershanesine göndermezdim. Beraatimi talep ediyorum’’ dedi.

Duruşma savcısı verdiği mütalaasında sanığın ByLock yazışma içerikleri, sanığın örgütün talimatıyla Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı tazminat davasına ilişkin evraklar ile KHK ile kapatılan derneğe üye olduğu gerekçesiyle örgüt üyeliğinden cezalandırılması talep etti. Karar için verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Satılmış Çal’a önce 9 yıl 9 ay hapis cezası verirken sanığın sabıkasız oluşu, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı 8 yıl 1 ay 15 güne indirip davayı sonlandırdı.
Kaynak: İHA