Denizli Fashion Week Etkinlikleri

DTO Başkanı Erdoğan: 'Denizli moda, tasarım, ArGe ve markalaşmada dünyaya açılmak için yola çıktı'.

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından düzenlenen "Denizli Fashion Week" etkinlikleri kapsamında yeni tasarımlardan oluşturulan giysiler defilede sergilendi.

DTO ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) iş birliği ile Cafer Sadık Abalıoğlu Kültür ve Eğitim Vakfı Salonu'nda düzenlenen defilede tasarım öğrencilerinin hazırladığı yeni kreasyonlar sunuldu.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, oda bünyesindeki Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi'nin yetiştirdiği genç tasarımcıların hünerlerini sergileyeceği bir defile izlediklerini söyledi.

Sektörden gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, yeni iş kurmak isteyenlere girişimcilik, yetişmiş eleman ihtiyacı olan sektörler için yalıtım ve kaynakçılık kursları açtıklarını anlattı.

Tekstil sektöründe Denizli'nin kendi markasını oluşturması gerektiğini anlatan Erdoğan, "Bunun için ilk olarak tasarımcıların yetiştirilmesi gerekmektedir. Moda, tasarım ve Ar-Ge ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla Denizli'de bugün 21 moda, tasarım ve 6 Ar-Ge merkezi açıldı. Bundan sonra Denizli moda, tasarım, Ar-Ge ve markalaşmada dünyaya açılmak için yola çıktı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından defilede kursiyerlerin tasarladığı kıyafetler, Elif Ece Uzun, Irmak Atuk, Özge Ulusoy'un da aralarında olduğu mankenler tarafından podyumda tanıtıldı.
Kaynak: AA