Çiftlik Sahibine Acıyınca Tüm Hayvanları Çalmamış

Kırklareli'nde, başka hırsızlık suçlarından da aranan H.F, çoban olarak çalıştığı çiftlikteki 243 küçükbaş hayvanı kardeşinin yardımıyla çaldı Tutuklanan H.F'nin ifadesinde, çiftlik sahibine acıdığı için 28 küçükbaş hayvanı kendisine bıraktığını söylediği öğrenildi

Kırklareli'nde çoban olarak çalıştığı çiftlikteki 243 küçükbaş hayvanı çalan zanlı ile kardeşi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da daha önce hırsızlık olaylarına karıştıkları gerekçesiyle haklarında arama kararı bulunan kardeşler H.F ile Ö.F, 6 ay önce Kapaklı köyündeki iki ayrı çiftlikte işe başladı.

H.F, çalıştığı çiftlikteki 243 küçükbaş hayvanı, kardeşinin yardımıyla gece saatlerinde kamyona yükleyerek çaldı.

Sabah saatlerinde ahırları kontrol eden çiftlik sahibi N.Ç, hayvanların yerinde olmadığını fark etti. Çobana da uzun süre ulaşamayan N.Ç, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, H.F ile Ö.F. İstanbul'da yakalandı. Yapılan incelemede, H.F'nin 7, Ö.F'nin 5 hırsızlık olayına karıştığı ve haklarında arama kararı bulunduğu tespit edildi.

H.F'nin jandarmadaki ifadesinde, hayvanları çalmak için çoban olarak işe başladığını, çiftlik sahibine acıdığı için de 28 hayvanı kendisine bıraktığını söylediği öğrenildi. Öte yandan iki kardeşin çaldıkları 243 küçükbaş hayvanı ise Çorlu'da sattıkları ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.F ile Ö.F, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA