Cezayir'deki Yerel Seçimler

Yerel seçimlerin ilk resmi sonuçlarına göre iktidardaki Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) ülke genelinde birinci sırada.

Cezayir'deki yerel seçimlerin ilk resmi sonuçlarına göre iktidardaki Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (FLN) ülke genelinde birinci sırada olduğu bildirildi.

Cezayir İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi, düzenlediği basın toplantısında, bin 541 belediye meclisi ile 48 il meclisinin üyelerinin belirlendiği, 51 partiden 65 bin adayın yarıştığı seçimlerde FLN'nin 603 belediye ile il meclislerinde 711 sandalye alarak ilk sırada olduğunu belirtti.

Bedevi, Ulusal Demokratik Birlik partisinin kazandığı 451 belediye ve il meclislerinde elde ettiği 527 sandalye ile ikinci sırada yer aldığını, eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulaziz Belid'in liderliğini yaptığı Gelecek Cephesinin ise 71 belediye başkanlığı ve il meclislerinde 102 sandalye kazandığını duyurdu.

Cezayir'de 1989'da başlayan çok partili siyasi hayatta 6'ncı kez yerel seçimler düzenleniyor. Ülkede 2012'de yapılan son yerel seçimlerden iktidardaki Ulusal Kurtuluş Cephesi birinci parti olarak çıkmış, halihazırdaki koalisyon ortağı Ulusal Demokratik Birlik ise ikinci olmuştu.

Kaynak: AA