Bandırma Orman İşletme Müdürü Nişancı Açıklaması

'Bandırma bölgesinde 129 bin hektarlık alanın, 88 bin hektarı verimli orman, 41 bin hektarlık alanı ise bozuk orman'.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, "Bandırma bölgesinde 129 bin hektarlık alanın, 88 bin hektarı verimli orman, 41 bin hektarlık alanı ise bozuk orman." dedi.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Nişancı, burada yaptığı konuşmada, müdürlüğe bağlı Bandırma, Susurluk, Manyas, Gönen, Erdek ve Marmara Adası'nda 366 bin hektar orman bulunduğunu söyledi.

Yaz mevsiminde bölgede ciddi bir orman yangını yaşanmadığını belirten Nişancı, "Bandırma'da, Karadağ bölgesinde bir, Erdek'te bir, Gönen'de iki ve Susurluk'ta bir gözetleme kulemiz var. Geçen yılki karımız 4 milyon 699 bin lira olmuştu. Halen bilançolarını çıkardığımız 2017'nin karını ise yaklaşık 7 milyon lira olarak tahmin ediyoruz. Yani bir önceki yıla göre yüzde 52 kar artışı bekliyoruz. Giderlerimiz de yüzde 22 azaldı." diye konuştu.

Nişancı, Kapıdağ'ın ekolojik açıdan çok zengin olduğunu işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bakanlık tarafından, tapulu arazisi olan orman köylüsüne yüzde 65, orman köylüsü olmayıp tapulu arazisi bulunan köylüye ise ceviz, badem, zeytin gibi ürünler için yüzde 25 fidan desteği veriliyor. Ülkemize olduğu gibi bölgemize de yeni verimli orman alanları kazandırmak için çaba harcıyoruz. Bundan 10 yıl önce ülkemizin verimli orman varlığı yüzde 18'di. Bu oran yüzde 25'e ulaştı. Bandırma bölgesinde 129 bin hektarlık alanın 88 bin hektarı verimli orman, 41 bin hektarlık alanı ise bozuk orman. Yaşlı ormanlarımızı gençleştirmek ve mevcut ormanlarımızı korumak için çaba harcıyoruz. Böylece gelirlerimiz de artıyor. Ormanlarımızı sürdürebilir duruma getirmek ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz."
Kaynak: AA