AK Parti'den Şehit Öğretmene Vefa

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Köse, terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesini ziyaret etti.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye gelirken terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesine ziyarette bulundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla beraberindekilerle birlikte şehit öğretmenin Torul ilçesindeki evine gelen Köse, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin fedakarca eğitim için çabaladıklarını söyledi.

Necmettin Yılmaz'ın Gümüşhaneli bir öğretmen olarak çocuklara eğitim vermek için her türlü zorluğu göze alan bir eğitim şehidi olduğunu ifade eden Köse, "Öğretmenimiz, şehadet gününe kadar kendilerinin evlatlarıydı, şehadetiyle birlikte bütün milletin evladı oldu. Şehidimizi asla unutmayacağız. Ailesini de hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız." diye konuştu.

Şehit öğretmenin babası Hamit Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hatırlanmaktan memnun olduklarını ve acıların paylaşıldıkça azaldığını vurguladı.

Oğlu şehit öğretmenin bir cuma günü göreve başladığını ve yine bir cuma günü şehadete ulaştığına işaret eden baba Yılmaz, "Rabbim de onun duasını kabul etti ve böyle bir güzellik ona nasip etti. Şehitlik mertebesi kolay bir mertebe değil. Allah'a şükürler olsun ki böyle bir evlat bize nasip etti. Bütün öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Köse'ye, Merkez İlçe Başkanı Fahri Yalçın, Torul İlçe Başkanı Osman Karabulut ve partililer eşlik etti.
Kaynak: AA