AK Parti Beypazarı İlçesi 6. Olağan Kongresi

Eski TBMM Başkanı Çicek: 'AK Parti milletin kurduğu bir partidir ve milletin desteklediği bir partidir'.

AK Parti Beypazarı İlçesi 6. Olağan Kongresi'ne katılan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti'nin milletin kurduğu ve desteklediği bir parti olduğunu söyledi.

Çiçek, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'deki siyasi partilerin hapsinden farklı, ayrıcalıklı, özellikli ve nitelikleri olduğunu belirtti.

"Öbür partilerin çok önemli bir kısmı sadece tabela partisidir." diyen Çiçek, şunları kaydetti:

"Sayısını bile unutuyoruz. Bir ara 103 siyasi parti vardı. Çoğunun ismini bilmeyiz ama seçime girmeye gelince, geçen sefer 27 galiba. Bunlar içeresinde AK Parti'nin ayrı bir özelliği var ve bunu bu kongre vesilesiyle bilmemiz lazım. Biliyorsunuz 30 kişi bir araya geldiğinde bir parti kuruyor ama bizim özelliğimiz şu, AK Parti'yi milletin kendisi kurdu. AK Parti, milletin kurduğu bir partidir ve milletin desteklediği bir partidir. Bu açıdan Türkiye'de bugün bir tek parti, halkın desteklediği, halkın güç verdiği ve halkın iktidar yaptığı parti AK Parti'dir."

Çiçek, güçlerinin milletten geldiğini vurguladı.

Bugün gelinen noktada ülkede AK Parti'ye kurulduğu günden daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Çiçek, "Bunu iyi anlamamız lazım. Bu sıradan bir cümle değil. Bugün Türkiye'de yaşadığımız iç ve dış sorunlara baktığımızda, bu sorunların hepsi siyaseten çözülecekse, güçlü bir siyasete ihtiyaç vardır. Bugün bu adres AK Parti’dir ve 2001’den daha fazla AK Parti'ye Türkiye'nin ihtiyacı var. Meseleyi önce böyle anlamamız lazım. İşi bu sorumluluk duygusu içinde omuzlamamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz 2023."

Kongreye TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, çevre ilçelerin belediye, parti ilçe başkanları ile partililer ve delegeler katıldı.

Kaynak: AA